Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kitüntetések, elismerések Nemzeti ünnepünkön, Országos Polgárőr Szövetség.

2017.10.22

56_2.jpg

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc kapcsán ki kívánom hangsúlyozni dr. Kopácsi Sándor r. altábornagy, Budapest akkori főkapitánya szerepvállalását, akinek tettei nem maradtak megtorlatlanul. Életfogytiglani börtönbüntetéséből 1963-ban helyezték feltételes szabadságra, majd 1975-ben Kanadába távozott, ahonnan a rendszerváltás időszakában tért vissza. Alapító elnöke volt az Országos Polgárőr Szövetségnek. 

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 61. évfordulójára emlékezve és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 28. évfordulója tiszteletére díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet színháztermében október 19-én.

Az OPSZ Elnöksége példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréseként a következő kitüntetéseket adományozta, Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség vonatkozásában:

 „Év Polgárőre”

Nagy Aladár /Dadi PE/

 „Év Polgárőr Egyesülete”

Sárisáp-Annavölgy PE

„Év Polgárőr Pedagógusa”

Kákonyi Gellért /Nyergesújfalu Város PE /

Valamennyi kitüntetettnek gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk! Az Ő munkájukat bátran állíthatjuk követendő példának megyénk polgárőrei, polgárőr egyesületei elé!

A jelenkor kihívásaira a magyarok válasza ma is az, ami 1956-ban volt: elég volt! Magyarország meg fogja védeni magát, a határait és a szabadságát! Magyarország van, volt és lesz! / Széchenyi Istvánt/ Isten áldja az 56’-os hősök emlékét, ez adjon erőt a mindennapi küzdelmekhez! /forrás: opsz.hu/