Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


!!! MEGALAKULTUNK !!!

Megalakult a Klapka György Duna Polgárőr Egyesület!

20170318_113650-0-.jpg

Immár Komáromban található Komárom-Esztergom megye legfiatalabb polgárőr egyesülete. A mai napon, 2017.03.18.-án 10 órakor 14 fő jelent meg a Komáromi Rendőrkapitányságon, azzal a céllal, hogy megalakítsák a Klapka György Duna Polgárőr Egyesületet.

A rendezvényt személyes jelenlétével tisztelte meg házigazdaként a Komáromi Rendőrkapitányság képviseletében Rohonczi Tamás r.örgy. Kun Csabának a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökének üdvözlő szavait és méltató gondolatait a levezető elnöknek megválasztott Sass László tolmácsolta, aki megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte az egybegyűlteket. Megállapította, hogy törvényi akadálya nincs az egyesületbe tömörülésnek. A napirendi pontok elfogadását követően első lépésként megalapították a Klapka György Duna Polgárőr Egyesületet, majd részletesen megtárgyalták az alapszabályt és megválasztották az egyesület tisztségviselőit. Elnöknek: Sass Lászlót, elnökségi tagoknak: Csernáczki Sándort (titkár) és Lukács Róbertet (gazdasági felelős) választották meg.

Az egyesület megalakulásának különlegességét az adta, hogy a Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesület Komáromi Csoportja képezte a Klapka György Duna Polgárőr Egyesület alap állományát. További sajátosság, két szekciót alakítottak, az egyik a vízi a másik a szárazföldi szekció. A vízi szekció vezetőjének Szakmári Imrét választották, míg a szárazföldi szekciót a mindenkori egyesületi elnök irányítja.

Rohonczi Tamás r. örgy. kifejtette mennyire időszerű és fontos momentum a polgárőr egyesület megalakulása, hisz velük együtt válik teljessé a bűnüldözés palettája Komáromban. A közgyűlés érdemi részét követően még hosszú kötetlen beszélgetés, a jövő tervezgetése zajlott.

Zárásként Sass László elnök megköszönte Rohonczi Tamás r.örgy.-nak, hogy az alakuló közgyűlésnek helyet biztosított a Komáromi Rendőrkapitányság.